Gongen, verdens største rørklokke

Gongen

Den 7,5 meter lange og 3 tons tunge rørklokke hænger ned fra loftet på niv. 2. Rørklokken kan aktiveres af nybagte forældre fra barselsgangen på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Gongen har indgraveret et solmotiv og et uendelighedstegn, der illustrerer det nye liv.

Kunstner: Kirstine Roepstorff

Kunstværket Magic Mushrooms

Magic Mushrooms

En omvendt imaginær storby, monteret under loftet ved P-anlægget. Storbyen er realistisk gengivet i skala 1:100, og nogle af husene er op til to meter høje.

Kunstner: Elmgreen & Dragset

Poseidon af A Kassen

Poseidon

På promenaden mellem Dokk1 og Pakhus 13 finder du den 2,5 tons tunge bronzeskulptur, som måler 2x4 meter. Skulpturen er en forstørret udgave af et bronzestykke, som blev formet af havet selv, da 30 kilo smeltet bronze blev hældt i havnebasinnet ud for Dokk1.

Kunstner: A Kassen

Mellemrummet

Mellemrummet

Overfor caféen, mellem de to sale på Dokk1, kan du opleve seks unikke tableauer, som udspiller sig på 16 højttalere og 11 lyspaneler i loftet. Værket påvirkes bl.a. af tilstedeværelsen i rummet.

Kunstner: Henrik Munch i samarbejde med CAVI, Aarhus Universitet.

Mindeplade for dræbte i frihedskampen

Mindeplade fra frihedskampen

Til venstre for hovedindgangen hænger en mindeplade over to bibliotekarer, som mistede livet i frihedskampen under besættelsen 1940-1945. De var involveret i frihedskampen og det illegale arbejde under besættelsen, og blev begge arresteret af den tyske besættelsesmagt i sommeren 1944, og sendt sendt til koncentrationslejren Neuengamme, hvor de begge døde i slutningen af 1944.

Mindepladen var tidligere opsat på Hovedbiblioteket i Møllegade.