Legepladsen Kloden: Isflagerne

Kloden er bygget på Dækket hele vejen rundt om Dokk1. En legerute forbinder figurer med spor, tegninger, budskaber, hints og symboler, der indbyder til endnu flere lege og fortællinger.

Kloden er en legeplads, der giver mulighed for at både fantasien og kroppen kan komme i sving. De store figurer er på samme tid lette at aflæse og fulde af gode historier, som man måske skal lede lidt længere efter - eller som man kun kan se, hvis man kravler højest op eller længst ind.

Dækket ud for caféen

Legepladsen lægger op til, at man udforsker og udfordrer rammerne og til at man vender tilbage igen og igen. Uanset om man er barn eller voksen, er Kloden et sted, der samler - både til kaffeaftaler, lege, afslapning og møder.

Ligesom legepladsens forskellige legeelementer rækker Kloden ud over byens grænser og forbinder Aarhus med resten af verden.

Klodens elementer er bygget op som et kompas og peger mod alle verdens hjørner. Mod nord kan du udfordre balancen på isflagerne - eller hænge ud og nyde udsigten ud over vandet. Mod nordøst troner den seks meter høje russiske bjørn.

Du kan klatre op inden i den og mærke suset, når du drøner ned ad rutsjebanen i den hule træstamme. Og mod øst byder den kinesiske drage på eventyr for de mindste.

Legepladsen Kloden: Bjørnen

Mod vest viser den store nordamerikanske ørn vej til åbne vidder og vingesus. På en legeplads i 7,5 meters højde er der langt ned, hvis man ovenikøbet tør klatre op på ørnens vinger og nyde udsigten.

Og endelig kan du komme på islandske vulkaner mod nordvest, hvor du kan mærke jordens indre rumle.

Legepladsen Kloden: Ørnen

Sydpå er der ro og hygge hos den afrikanske abe på savannen. Når man ikke er så stor, skal der ikke meget til, før udfordringerne bliver store. Så her kan man slappe af i hængekøjen, gynge sammen i etpunkts-gyngen eller lege gemmeleg i sivskoven.

Legeplads med stor abe