Gå til hovedindhold
Åben søgefelt

tirs. 9. maj

Next Library konference

Aarhus Bibliotekerne afholder hvert andet år konferencen Next Library. Her henter bibliotekerne inspiration og erfaringer til udvikling af nye services og rum for læring, viden og oplevelser til gavn for borgerne i Aarhus. Konferencens mål er at inspirere folkebiblioteker fra hele verden til at se fremad gennem udforskning af aktuelle temaer.

I år deltager 350 personer fra 29 lande. Deltagerne har selv været med til at skabe konferencens indhold, der i år fordeler sig på de tre hovedtemaer demokrati, leg og bæredygtighed.

”Det helt unikke ved Next Library er, at indholdet skabes af deltagerere på tværs af hele verden”, fortæller chef for Aarhus Kommunes Biblioteker, Marie Østergård.”

Det er til stor gensidig inspiration, når så mange dygtige aktører inden for biblioteksverdenen arbejder sammen og møder hinanden i Aarhus, og det giver os nogle helt uvurderlige perspektiver og internationale erfaringer at arbejde videre med i dagligdagen”.

Ud over det faglige program byder konferencen også på studieture til andre biblioteker og kulturinstitutioner i Aarhus og regionen.

Konferencen gør brug af mange af områder i Dokk1, og kan give støjgener. Vi henviser til de 16 andre biblioteker i Aarhus i perioden 14.-16. maj.

Læs mere om Next Library.

 

Om arrangørerne
Aarhus Kommunes Biblioteker organiserer Next Library® 2023 i samarbejde med følgende konferencepartnere:

BCI, European Cultural Foundation, Redia, Danmarks Biblioteksforening, Progress Foundation, Public Libraries 2023, Eblida, The LEGO Foundation og EIFL.