Om Emilie Meng, Peter Madsen og Louise Borglit - Kom bag sagerne

Følg med ud i de mørkeste afkroge af nyere dansk kriminalhistorie, når de to journalister fra tv- og podcastserien Nogen Ved Noget fortæller om deres omfattende arbejde med at undersøge danske kvindedrab.

Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen har skrevet bestselleren Under Overfladen - profil af en morder, hvor de stiller skarpt på opfinderen Peter Madsen, der i 2017 dræbte den svenske journalist Kim Wall i sin hjemmebyggede ubåd. I bogen undersøger de Peter Madsens barndom og opvækst i jagten på det, der har formet hans morderiske sind.

I dokumentarserien ‘Nogen ved noget’ har de to journalister undersøgt to af nyere tids mest uhyggelige sager om drab på kvinder. De har afdækket alvorlige huller i politiets arbejde og sat myndighedernes formåen under lup. I sagen om drabet på højgravide Louise Borglit, kom de to journalister på sporet af en mistænkt, der boede i et mørkt kælderrum, længe før han blev anholdt og sigtet for drabet. Hør hele den skræmmende historie om, hvad der skete før og efter drabet - og om de alvorlige fejl i efterforskningen, der gjorde, at sagen i seks år var uopklaret.

I Emilie Meng-sagen har journalisterne afsløret fejl i politiets indledende efterforskning af drabet på den 17-årige pige fra Korsør. Blandt andet, at politiet var for længe om at indsamle afgørende overvågning og se det igennem. I dokumentarserien har journalisterne stillet skarpt på flere af politiets mistænkte. Senest den 32-årige mand fra Vestsjælland, som nu er sigtet for drabet på Emilie Meng og to andre alvorlige forbrydelser, herunder kidnapning af en 13-årig pige.

Om arrangementet

 • Arrangør

  Hovedbiblioteket

 • Kategori

  Tendenser og Debat

 • Pris

  50

 • Bestil billet

  Billet her

 • Sted

  Dokk1, Store sal