Kom med til et brag af en konferencedag for alle med interesse i læsning, samskabelse og nye perspektiver i børnelitteraturen.

Til konferencen kan du møde børn, forfattere, forskere og formidlere bag ’Små stemmer-store fortællinger’ – et projekt, hvor børn sammen med professionelle forfattere har skabt fælles litteratur. ´Små stemmer – store fortællinger´ er et to-årigt projekt støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. 

Konferencen er for både børn og voksne. Der vil være et program målrettet voksne (biblioteksformidlere, lærere, forfattere, studerende mv) og sideløbende vil børn, der har været med i projektet, deltage i samskabelses-workshops og præsentere deres bøger fra projektet.

Tidspunkt: Onsdag den 25. januar
Sted: Aarhus Hovedbibliotek, Dokk1 - Store sal
Pris: 100 kr. (studerende) /250 kr.

Program

9.00-9.30   Fælles velkomst og introduktion til dagen – vi begynder dagen med en øvelse i samskabelse.

9.30-9.45   Pause  

9.45 – 10.45   Projektgruppen fra Skanderborg, Silkeborg og Aarhus Bibliotekerne fortæller om, hvilken rolle bibliotekerne kan spille når børn og professionelle forfattere/illustratorer skal skabe historier sammen, om samarbejdet med forfattere, om bibliotekernes unikke rum og om de historier, der blev til undervejs – og om de benspænd, der overraskede undervejs. 

10.45 – 11.00   Pause   11.00 – 11.45   Projektets forfattere og illustratorer fortæller om deres erfaringer med at skabe litteratur med børn.

11.45 – 13.00   Frokost og besøg i udstillingen på Rampen på Dokk1. Her kan man møde nogle af de børn og forfattere, der har været med til at skrive historier og gå på opdagelse i projektets udstillinger.

13.00 – 14.30   Nina Christensen og Ayoe Quist Henkel fra Center for Børns Litteratur og Medier på Aarhus Universitet har fulgt projektet og deler deres opdagelser – både om samskabelse mellem børn og professionelle forfattere/illustratorer, samskabelse børn imellem og om børns præferencer for litteratur. Der vil efterfølgende være tid til spørgsmål og diskussion. 

14.30 – 15.00   Fælles afslutning og tak for idag 

Om arrangementet