Kom og hør om den nyskabende udvikling af grønne brændstoffer og 'power-to-X', der former fremtidens energilandskab.

Fremtiden er elektrisk. Grøn energi (vindenergi og solenergi) står til at blive rygraden i den globale el- og varmeforsyning (dvs. varme vha. varmepumper). Og selvom det som regel altid blæser i et hjørne af kongeriget og solen altid skinner på Danmark og, er der behov for at udvikle grønne brændstoffer til de industrier, der ikke kan elektrificeres direkte. Det kan være den tunge industri i Tyskland, gødning til landbruget, eller brændstoffer til skibe og fly. Disse grønne brændstoffer kan enten bestå af brint (H2) eller forarbejdes yderligere for at danne ammoniak (NH3).

Grønne brændstoffer kaldes også ”power-to-X” og denne aften vil Henrik Bach Mortensen præsentere vindmøllefabrikanten Siemens Gamesas vision for at skalere grøn brintproduktion og de skridt som virksomheden tager indenfor power-to-X. Henrik vil referere sit tidligere arbejde ved Aalborg Universitet for at diskutere hvordan dagens power-to-X omstilling kan sammenlignes med de tidlige dage i den danske vindmølleindustri.

Foredragsholder er Henrik Bach Mortensen, Senior Business Analyst, Service Innovation, Siemens Gamesa Renewable Energy. Han har tidligere udgivet bogen ”The Valuation History of Danish Wind Power”, hvori han gennemgår vindindustriens fødsel og værdisætning i og af samfundet frem til 2018.

Tilmelding via e-mail til andersjjensen1@gmail.com efter ”først til mølle” princippet.

Mødet er det 9. af en række fysiske workshops og webinarer som Foreningen VindEnergi Aarhus afholder. Mødet skal ses i sammenhæng med foreningens formål, som er at skabe borgerinddragelse om vindenergi og grøn omstilling i Aarhus Kommune ved hjælp af folkeejede vindmøllelaug m.m.

Om arrangementet

 • Arrangør

  Foreningen VindEnergi Aarhus Hovedbiblioteket

 • Kategori

  Tendenser og Debat

 • Pris

  Gratis

 • Sted

  Dokk1, Møderum 2