Hvor går grænsen mellem nabo og fremmed? Grænsen for fællesskab og den tillid vi viser hinanden?

Fast grund under fødderne? er en udstilling om tvivl, håb og håndsrækninger i mødet mellem syriske flygtninge i Danmark og andre indbyggere i deres lokalsamfund. Udstillingen er bygget op omkring personlige fortællinger om mødet med en ny nabo, mødet med den danske velfærdsstat og om at skabe sig et nyt liv og en ny sammenhæng som flygtning i Danmark.

Vi vil gerne møde dig

I et samarbejde mellem kunst og antropologi er udstillingen designet som et mødested med flere indgangsvinkler og rum til refleksion. Gennem fortællinger og dialog på film, i installationer, oplæg og performances inviterer den dynamiske udstilling sine besøgende til at gæste andres livsverdener, men også deres egen.

Alle arrangementer i forbindelse med udstillingen er gratis.

Udstillingen er en del af ph.d.-projektet med samme titel og skabt i dialog med en række af projektets deltagere, der har leveret historier, inspiration og ideer til udviklingen af udstillingen, som en kreativ intervention i det offentlige rum på Dokk1.

Vi håber du har lyst til at være med!

Film og installationer:

Torsdag d. 1. marts - søn. d. 26. marts: "No Title - لا معلق و لا مطلق". Der ville sandsynligvis ikke være noget bedre scenarie, eller et værre, men bare mere af hvad det er. En stedsspecifik installation af Wael Toubaji lavet til udstillingen "Fast grund under fødderne?", lavet af akryl på polyester, jute reb, træ, sten. 

Torsdag d. 1. marts - søn. d. 26. marts: ”Fortællinger fra hverdagen”, en film af Amr Hatem og Line Grüner. Filmen udforsker, hvordan tvivl, tillid og håb praktiseres og opleves i hverdagens møder mellem syrere, der er kommet til Danmark som flygtninge, og deres (nye) naboer. Varighed: 30 minutter.

Tors. d. 1. marts - søn. d. 26. marts: "Den værdige nabo - Et dagligstuedrama, en interaktiv installation af Monia Sander Haj-Mohamed. Tag plads ved bordene i udstillingen og vær med til at udfolde dramaet. For de som har smartphones er det muligt at optage sin stemme og sende lyden til kunstneren, som uploader lyden til thetheatrebuilding.com. Det er muligt at følge med i værket online via denne QR-kode. 

 

Aktiviteter i udstillingen:

Lør. d. 4. marts kl. 10.30-12.00: Inside Out – The Melting City, gruppeperformance med Samara Sallam (på engelsk). Læs mere her

AFLYST: Tirs. d. 7. marts kl. 17.30-19.00, Recovering Romantic, Poesi med Bowy Dandlau (på engelsk). Læs mere her. 

Tors. D. 9. marts kl. 10.30-12.00: Inside Out – The Melting City, Performance med Samara Sallam (på engelsk). Læs mere her.

Tors. d. 16. marts kl. 10.30-12.00: Inside Out – The Melting City, Gruppeperformance med Samara Sallam (på engelsk). Læs mere her

Fre. d. 17. marts kl. 16.30-18.00: Fortæller-time og workshop med Haya Termanini (på engelsk). Læs mere her.

Søn. d. 19. marts kl. 14-15.30: At omforme 'medlemskab', Ph.d,-studerende Sarah-Louise J. Mortensen fortæller om midlertidig opholdstilladelse og dets konsekvenser for syriske flygtninge i Danmark. Læs mere her

Læs mere om udstillingen som led i forskning på: Fast grund under fødderne? En udstilling om tvivl, håb og håndsrækninger | Solidarities

For tilmelding til aktiviteterne i udstillingen, skriv til: Line.gruner@cas.au.dk

Samarbejdspartnere på projektet:

Line Grüner, ph.d.-studerende i antropologi, kurator
Wael Toubaji, kunster, kurator og skaber af installation
Amr Hatem, visuel kunstner, filmproduktion
Haya Termanini, bygningskonstruktør, ideudvikling og design
Muhammad Ejle, arkitekt, ideudvikling og design
Samara Sallam, kunster, gruppeperformances
Monia Sander Haj-Mohamed, kunstner, interaktiv installation
Sarah-Louise J. Mortensen, ph.d.-studerende i antropologi, oplæg
 

Om arrangementet

  • Arrangør

    Hovedbiblioteket

  • Pris

    Gratis

  • Sted

    Dokk1, Rampen