Kan EU’s ledere blive enige om strategien? Energikrisen kradser, inflationen stiger, forsyningskæderne bliver mere usikre og medlemslandene opruster militært og udenrigspolitisk. Mød Jeppe Trautner m.fl. til debat om, hvor EU står efter et år i krigens skygge.

For et år siden i februar 2022 invaderede Rusland nabolandet Ukraine. Det blev starten på et år med mange forskellige kriser i Europa. Krigen har tvunget EU’s medlemslande til at gentænke deres forsvarspolitik, deres sikkerhed og store dele af udenrigspolitikken. Den har også medført en voldsomt stigende inflation, højere renter, en energikrise og store flygtningestrømme.

Sammen med vores indkaldte eksperter kigger vi nærmere på, hvad krigen har betydet internt i Ukraine og i EU-samarbejdet. Hvordan har krigen forandret EU, og kan medlemslandene overhovedet blive enige om, hvordan fremtiden skal formes? Hvilke udfordringer er EU stødt på i forhold til at udrulle fælles sanktioner mod Rusland? Hvad tænker ukrainerne om deres fremtid? Hvordan ser EU’s geopolitiske rolle ud efter invasionen? Kan Ukraine blive et fremtidigt EU-land og hvordan påvirker krigen Ukraines nabolande?

Kom med til oplæg og debat med førende EU-eksperter, herunder Jeppe Trautner, et år efter invasionen i Ukraine i forbindelse med vores nye kommende bog Krig i Europa – Hvor står EU et år efter invasionen i Ukraine?

Jeppe Trautner er Ph.D. og ekstern lektor ved Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet, hvor han forsker i militær og militærhistorie, politisk ledelse, krigsteori, sikkerhedspolitik i EU og NATO og europæiske militære forhold.

Debatarrangementet er lavet i samarbejde med Dokk1 og har modtaget støtte fra Europa-Nævnet.

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding.

Om arrangementet

 • Arrangør

  Hovedbiblioteket

 • Pris

  Gratis

 • Bestil billet

  Billet her

 • Sted

  Store sal