Danmarks børn går sammen for Syriens børn. Gå en tur på Dokk1 og bidrag med 20 kroner for hver kilometer til Børnenes Danmarks Indsamling 2023.

Gå en tur og bidrag med 20 kroner for hver kilometer, I går! Sådan lyder opfordringen fra landets biblioteker, DR Lær, DR Ramasjang og DR Ultra til alle børn, når ”Børnenes Danmarks Indsamling - vi går sammen” i januar og februar samler ind. Og det er vel at mærke ikke børnene selv, der skal til lommerne, men Novo Nordisk Fonden, der donerer pengene for hver gået kilometer.

De indsamlede penge går til et af Røde Kors’ projekter, der hjælper udsatte børn i Syrien. I 2022 gav fonden svimlende 6,5 millioner kroner. Børnenes Danmarks Indsamling giver på den måde alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål. Læs meget mere om Børnenes Danmarks Indsamling på Danmarks Indsamlings hjemmeside.

Hvor skal I gå hen? Gåturen skal ligge mellem 9. januar og 4. februar og på Dokk1 kan du:

 - hente et kort ved bibliotekarskrivebordet i børnebiblioteket

 - følge kortet og gå en eller flere af de fire ruter, så det tilsammen bliver mindst 1 km = 1000 meter

 - kom tilbage børnebiblioteket og få et flot diplom

 - husk også at sætte en LEGO duplo klods med dit navn på for hver gået kilometer

 Man kan også farvelægge fodspor ved tegnebordene og husk at ALLE kilometer tæller! Også dem på vej ned til Dokk1.

Vi opfordrer alle familier, daginstitutioner og skoleklasser til at deltage, så vi kan melde så mange kilometer ind som muligt. 

 

 

Om arrangementet

 • Arrangør

  Hovedbiblioteket

 • Kategori

  Børn

 • Pris

  Gratis

 • Sted

  Niveau 2.2