Er en sanselig, kropslig, og kreativ fortælling om at være forbundet med natur.

Udstillingen består af forstørrede fotos fra skoven, hvor designer Bente Bo Jensen er med som repræsentant for mennesket og undersøger det at være i ét med natur, med dens bevægelse, virke og væren.

Bente Bo Jensen har også skabt lange plancher, som hun har sammensat af foto og collage. De fungerer som en anden måde at beskrive tilstande på. Hun har skabt et mosbeklædt møbel, som et udtryk for at have naturen med i hverdagen og derudover har hun ”samlet” urfund, som fortæller om naturen har eksisteret gennem alle tider, og minder os om det overblik og den arbejdserfaring den rummer.

Udstillingen består også af en video af gæstekunstneren Surya Tuchler fra Hamburg, som igennem levende billeder, beskriver sit forhold til at være naturforbundet. Surya Tuchler har bla sidste år deltaget med Performance Art på ”Documenta” i Kassel.

Om Bente Bo Jensen 

Bente Bo Jensen oplever natur som liv i bevægelse mod balance og udvikling. Eller som en helhedsorienteret struktur, en væren med et iboende udviklingspotentiale.

Hun fortæller: "Selvom vi mennesker er født som natur og er naturforbundne, med evnen til at være helhedsorienterede, nærværende, med selvregulerende kompetencer-finder retning mod balance og udvikling, kan opvækst og måske uddannelse og kultur have arbejdet i andre retninger. Resultatet kan her være, at den måde vi lever, udvikler os og agere på, ikke længere er i sammenhæng med vores ophav og naturgrundlag. Det er min erfaring, at mennesker med mangel på kontakt med natur kan have en følelse af fravær af sammenhæng, retning og mening."

Bente Bo Jensen er uddannet Designer på Designskolen i Kolding og har en overbygning på Gerrit Rietveld Kunstakademi i Amsterdam. I denne udstilling har hun taget udgangspunkt i kreative processer i kontakt med natur og naturens følger naturens bevægelse, transformation og udvikling. Det er hun interesseret i, da hun oplever, at vi har brug for at komme mere i synk med natur, finde flere løsninger i synk med natur.

I dag arbejder Bente Bo Jensen både som naturterapeut, naturformidler og som kunstner. Se mere om hendes baggrund og virke på hendes hjemmeside www.naturemoves.dk Ved interesse kan Bente Bo Jensen også kontaktes via denne mail: bentebomail@gmail.com

ÅBNINGEN onsdag d. 3.4. kl. 16-17.30 på udsigten er desværre AFLYST grundet sygdom.

Om arrangementet

 • Arrangør

  Bente Bo Jensen Hovedbiblioteket

 • Kategori

  Udstillinger

 • Pris

  Gratis

 • Sted

  Dokk1, udsigten